Opzetten van een fabriek in Bulgarije

Bulgarije staat zeer open voor de vestiging van nieuwe fabrieken op allerhande gebied

Als land heeft Bulgarije vele fabrieken met uiteenlopende zaken die aldaar geproduceerd worden.

Fabrieken vormen dan ook een belangrijk deel van de Bulgaarse economie.

 

Steeds meer fabrieken kiezen voor Bulgarije als vestigingsplaats

Het is een onmiskenbaar feit: Buitenlandse investeerders uit het fabriekswezen kiezen massaal voor Bulgarije als vestigingsplaats. Logisch, want Bulgarije biedt een uitstekend zakelijk klimaat en heeft enorm veel gekwalificeerde en kundige arbeiders beschikbaar tegen zeer lage loonkosten. Ook is er veel land beschikbaar met een fabrieksbestemming, waardoor de aankoop van land voor de bouw van een fabriek of de koop of huur van een fabrieksgebouw eveneens mogelijk is tegen zeer gunstige prijzen.

 

Voorbeelden van industrie in Bulgarije

Enkele voorbeelden van fabrieken die voor Bulgarije hebben gekozen

  • Productie van motorkoppen
  • Productie van tractoren, bussen en heftrucks
  • Productie van hydrolische en orbitale motoren
  • Productie van kabels
  • Productie van pompen
  • Assemblage van auto’s
  • Reparatie en afbouw van vliegtuigen

 

De Bulgaarse industrie is zeer toegankelijk voor buitenlandse investeerders

Het is gemakkelijk om een nieuwe fabriek op te zetten in Bulgarije. De verschillende regio’s verwelkomen nieuwe initiatieven dan ook met open armen.

Ook kiezen veel buitenlandse investeerders ervoor om een joint-venture aan te gaan met een Bulgaarse partij. Het vormen van een joint-venture tussen een Bulgaarse en buitenlandse partij is interessant vanuit economisch en fiscaal perspectief. Ook maakt het moderne en flexibele Bulgaarse vennootschapsrecht het vormen van een joint-venture erg gemakkelijk.

 

Verschillende overheids- en Europese initiatieven beschikbaar ter financiering van de industrie in Bulgarije

Speciaal voor de ontwikkeling van de industrie sector heeft de Bulgaarse overheid de Investerings Promotie Wet in het leven geroepen. Via deze wet heeft de Bulgaarse overheid diverse extra mogelijkheden voor investeringen in fabriek en de industrie sector in zijn algemeenheid gegeven. Zo kan er via dit initiatief bijvoorbeeld tegen de laagste mogelijke kosten grond van de landelijke of lokale overheid worden gekocht en kunnen er extra belastingvrijstellingen worden verkregen.

Ook zijn er subsidies beschikbaar tot 10% van de investeringen voor het project en zelfs tot 50% voor onderzoek en ontwikkeling (research & development)

Daarnaast zijn er nog andere beschikbare mogelijkheden voor de financiering van projecten in Bulgarije.

 

Gratis en vrijblijvend advies

Wilt u gratis en vrijblijvend worden geïnformeerd over dit of een ander onderwerp op de website? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.

Contact opnemen
No comments yet.

Geef een reactie